U Nikšiću,u Sportskom centru, za vikend je održan 11 Dance Open “Božica Pejović”. Na kupu je učestvovalo oko 800 takmičara iz 22 plesne organizacije iz četiri drzave.

Pokrovitelji kupa su opština Nikšić i Sportski centar Nikšić, a samu organizaciju pomogli su Plantaže Podgorica, Komunalno Danilovgrad, opstina Danilovgrad, Kozmetix marketi i kompanija Voli.

I pored kiše bilo je ovo jako brojno takmičenje koje je proteklo u fer i sportskom nadmetanju uz sudijski žiri u sastavu: Nataša Jekić – Mostar, Jovica Nikolić – Podgorica, Nebojša Slavković – Jagodina, Sanja Golović – Podgorica i Milanka Gluščević – Nikšić.

Najviša uspjeha imali su takmičari PK “Matrix” sa ukupno 15 prvih mjesta, zatim Alisa Kotor 10, Drim Podgorica 7, Art Viva Dance takodje 7, Just Do It Podgorica i Fenix Herceg Novi po 6 prvih mjesta, i Sonrisa Podgorica Jet Set po 5, Diamond Tivat i Mo Stars po 4 .

“Za nas je organizacija ovg turnira uvijek izazov, kazao je koordinator organizacije iz PK “MATRIX” Nikola Rakočević.

Rezultat nam čak i nije u prvom planu, već želja da svim učesnicima bude prijatno, da se osjećaju lijepo i da se kroz ovakvu vrstu plesne manifestacije prisjetimo naše drage Božice.

Zahvalio bih se osim pokroviteljima i sponzorima, posebno Božičinim roditeljima što su svojim prisustvom kao i  predhodnih godina dali doprinos da ova manifestacija bude kompletna.” –  kazao je Rakočević.

U ime prisutnih klubova , pozdravnu riječ imala je Nataša Jekić, gošća iz Mostara koja koja već 5 godina dolazi sa ekipom na ovo tamkmičenje.

“Očekujem da ovaj kup, sa ovom brojnošću, i poslije 11 godina održavanja postane i tradicionalan, odnosno da uđe u Kulturno sportski kalendar grada Nikšića ” kazao je za portal Volim Danilovgrad, Nikola Rakočević.