Naslovna - Novosti - Upoznajte sa nama ljepote Taraša, DG – NET

Upoznajte sa nama ljepote Taraša, DG – NET
DG- NET je digitalni i terenski servis kreiran sa ciljem uspostavljanja ekološkog-turističkog servisa koji će spajanjem različitih krajeva grada preko pješačkih staza imati za cilj promociju prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti opštine Danilovgrad.

 DG - NET

Željelji smo ukazati na moguće načine zelenog održivog modela turističke ponude  grada i načine doprinosa omladine razvoju grada. Kao finalni produkt se dobio servis osmišljen i realizovan od strane mladih  a koji se može preslikati na ostale gradove u Crnoj Gori.

Baza biljnog i životinjskog svijeta se kontantno dopunjava. Ukoliko želite doprinijeti markaciji i i ažuriranju pješačkih, biciklističkih ali i ostali staza i ljepota naše opštine budite slobodni pisati na info@volimdanilovgrad.me.

Kroz sprovođenje projektnih aktivnosti se ukazuje na raznolikost biodiverziteta područja opštine Danilovgrad, posebno brda Taraš i značaj njihovog očuvanja, uz stvaranje online baze raznolikosti biodiverziteta koji se može koristiti od strane građana kao ponuda Eko – digitalnog servisa, od strane institucija i naučne zajednice za utvrđivanje stanja biodiverziteta koje se može koristiti kao pokazatelj opšteg stanja životne sredine.

Projekat DG – NET je realizovala nvo 9. Decembar iz Danilovgrada uz tehničku podršku portala Volim Danilovgrada (NVO “Rural – Urban”) i Alternativnog udruženja planinara “Ćutuk”.

Projekat se realizovao uz podršku Fond za aktivno gradjanstvo i U.S. Embassy Podgorica kroz program “Za jači glas organizacija građanskog društva .

#USpartnerMNE #SADzaAktivneGradjane #USforActiveCitizens#ekologija #danilovgrad

 

Takođe pogledajte

1.CFL: Iskra srušila Sutjesku, Budućnost slavila na Zlatici

Završena su četiri meča 12. kola Prve lige Crne Gore. Iskra je u jednom od …

Danilovgradski proizvođači na sajmu “Najbolje iz Crne Gore” u Delti.

Proizvođači iz Danilovgrada predstavili su se uz pomoć lokalne uprave na sajmu “Najbolje iz Crne …

Оставите одговор

%d bloggers like this: