Preduzeće “ИДЕЈА+IDEJA” i Poljoprivredno gazdinstvo “Jovović” predstavile su projekat čiji je cilj promovisanje prirodnih, kulturnih, tradicionalnih i duhovnih vrijednosti Bjelopavlića, kao osnova razvoja različitih oblika turizma na ovim prostorima, stoji u saopštenju na društvenoj mreži Facebook.


Vožnja lađama turista i ljubitelja prirode, kao način promocije najvažnijeg i najdragocjenijeg prirodnog resursa Bjelopavlića – Rijeke Zete.

Foto Facebook, Udruženje Bjelopavlića Bijeli Pavle

 

Kako su naveli u saopštenju vožnje će se odvijati za sve zainteresovane cijelim tokom rijeke Zete, zavisno od zahtjeva interesanata i to isključivo tradicionalnim drvenim lađama, različitih veličina, kapaciteta 2-8 osoba, sa obezbijeđenim obučenim lađarima (skiperima) i sigurnosnim pojasevima, novim vanbrodskim motorima.

 

U ovom momentu, kako su naveli, ture će se organizovati samo za zatvorene grupe, sa unaprijed dogovorenom maršrutom, vremenom trajanja i programom – sadržajem ture, a u budućnosti postojaće ture za indivudualne goste, sa tačnim terminom polaska i jasnim sadržajem vožnje.

U ovom momentu se rade promotivne vožnje zbog snimanja terena i utvrđivanja trase – maršrute vožnje.

Tako jeu toku jučerašnjeg dana napravljena kratka vožnja od Danilovgrada do Frutka i nazad, gdje su učesnici bili najmlađi ljubitelji Zete i avantura. Upriličeno je bilo i kupanje na jednoj od pješčanih plaža do koje se može prići samom lađom.

Foto Facebook, Udruženje Bjelopavlića Bijeli Pavle

“Ovo je zaista jedinstven i unikatan turistički poduhvat u Bhelopavlićima, jer se po prvi pokušava predstaviti i promovisati Rijeka Zeta širokom krugu zainteresovanih ljubitelja Zete, netaknute prirode, autentične flore i faune.
Sve preciznije infirmacije se mogu dobiti putem tel. 069 348 777.” naveli su organizatori.

Bićemo srećni ukoliko ovaj projekat, u ovim teškim vremenima, zaživi i opstane, stoji na kraju saopštenja.

Izvor: Udruženje Bjelopavlića Bijeli Pavle, Facebook