Naslovna - Novosti - Društvo - Pravilnik: Finansijske kompenzacije za kupce električne energije

Pravilnik: Finansijske kompenzacije za kupce električne energije

Finansijske kompenzacije za kupce električne energije, ukoliko im operatori prenosnog i distributivnog sistema ne obezbijede minimum kvaliteta usluga, počele su da važe od četvrtka, saopšteno je iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE).

Iz RAE su agenciji Mina-business kazali da Pravila o minimumu kvaliteta isporuke i snabdijevanja električnom energijom, u dijelu obaveza elektroenergetskih subjekata koje se odnose na obradu i dostavljanje podataka od značaja za kvalitet isporuke i snabdijevanja, važe još od avgusta 2017. godine.

„Sljedeća faza primjene Pravila podrazumijeva aktiviranje mehanizma finansijskih kompenzacija i to od četvrtka. Finansijske kompenzacije prate neispunjavanje minimuma kvaliteta usluga koje su operatori i snabdjevač dužni da obezbijede kupcu“, kazali su iz RAE.

Predstavnci regulatora su naveli da je za prekide u napajanju, koji ne ispunjavaju minimum standarda kvaliteta propisan Pravilima, predviđena prmjena finansijske kompenzacije u iznosu od 20 EUR za kupce koji su priključeni na distributivni sistem, koji su pretežno domaćinstva, odnosno 200 EUR za kupce koji su priključeni na prenosni sistem.

„Prekidi u napajanju koji nijesu uzrokovani djelovanjem operatora, već su posljedica tuđeg djelovanja ili koji su nastali usljed više sile, nijesu predmet finansijske kompenzacije“, dodali su iz RAE.

POGLEDAJTE PRAVILNIK KLIKOM OVDJE

Takođe pogledajte

Na Tunjevu situacija sa Zetom alarmantna, Konoba “Svera” poplavljena

Vodostaj rijeke Zete je u poslednjih 24 sata narastao sa 800 na 1080 cm. Na …

Zeta na blizu 11 metara, dvorišta u Pažićima pod vodom

Vodostaj rijeke Zete je u poslednjih 24 sata narastao sa 800 na 1080 cm. Na …

Оставите одговор

%d bloggers like this: