Naslovna - Novosti - Društvo - Projekat „Legende tvrđava“ predstavljen u Albaniji
Izvor opstina Danilovgrad

Projekat „Legende tvrđava“ predstavljen u Albaniji

U nedjelju i ponedjeljak, 5. i 6. maja 2019. godine, u gradu Lješu (Albanija), održan je prvi promotivni događaj, koji se organizuje u okviru projekta „Legende tvrđava“ (Legends of the fortress), koji Opština Danilovgrad, kao vodeći partner, implementira zajedno sa Turističkom organizacijom Danilovgrad, Turističkom organizacijom Grada Trebinja i Zajednicom opština Albanije u saradnji sa Opštinom Lješ, a koji se finansira od strane EU kroz program razvoja turizma Regionalnog savjeta za saradnju (RCC).

Događaju su ispred Opštine Danilovgrad prisustvovali Simona Bošković, kao osoba ovlašćena za praćenje implementacije projekta i Dušan Šćepanović, menadžer projekta. Pored njih događaju je prisustvovao i direktor Turističke organizacije Danilovgrad Ivan Dragojević.

Prvi dan događaja obilježila je konferencija na kojoj se govorilo o predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni u Albaniji, na kojoj su učešće uzeli predstavnici turističkih organizacija Albanije, a na koju su bili pozvani i predstavnici naše Opštine, kako bi svim prisutnima predstavili projekat i njegov značaj za unapređenje turističke ponude Danilovgrada, Trebinja i Lješa. Nakon završene konferencije, uslijedio je kulturno – zabavni program, u kome su posjetioci, između ostalog, mogli da uživaju u promotivnom filmu i predstavi, koji su pripremljeni kroz već pomenuti projekat.

U okviru drugog dana događaja, organizovan je sajam gastronomije i lokalnih proizvoda, na kome su posjetioci mogli da uživaju u raznovrsnim jelima, koja su toga dana bila pripremljena od strane lokalnih restorana i ugostitelja, ali i da pronađu veliki broj tradicionalnih, ručno rađenih proizvoda. Važno je napomenuti da su posjetioci sajma, pored toga što su uživali u bogatoj ponudi hrane i pića, imali mogućnost i da čuju nešto više o projektu, ali i da se, zahvaljujući brošurama koje su im bile podijeljene toga dana, upoznaju sa legendama koje se vežu za tri tvrđave.

Takođe, potrebno je istaći i to da su predstavnici Opštine Danilovgrad i Turističke organizacije Danilovgrad, tokom boravka u Lješu, imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima brojnih institucija iz oblasti kulture i turizma, ali i sa predsjednikom Opštine Lješ, koji je istakao zadovoljstvo zbog implementacije jednog ovakvog projekta, uz konstataciju da su projekti koji uključuju više zemalja, veoma značajni jer omogućavaju bolje upoznavanje između stanovnika tih zemalja, kao i to da su oni istovremeno odlična prilika za razmjenu znanja i ideja.

Sa štanda

Kako je navedeno, događaj u Lješu je bio prvi od ukupno tri promotivna događaja, koliko je planirano projektom, dok će se naredni događaj organizovati u subotu, 25. maja 2019. godine, u Trebinju. Finalni događaj, koji se organizuje u Spužu, a koji će ujedno predstavljati i završetak projekta, planiran je za početak juna.

 

Takođe pogledajte

Sunčano, do 35 stepeni

Na jugu Crne Gore sjutra će biti pretežno sunčano uz slab do umjeren razvoj dnevne …

Iskra savladala Rudar

Iskra je kao domaćin na DG Areni savladala Rudar 2:0. (45’+4 Malešević, 79′ Rogošić)

Оставите одговор

%d bloggers like this: