Connect with us

Društvo

Reagovanje Nedeljka Babića: Izgradnja kolektora vas može koštati 30 miliona eura!

Povodom pisma Nedeljka Babića, kojeg smo 02.07.2020. objavili na našem portalu a koje se tiče izgradnje kolektora u Landži, oglasila se i predsjednica opštine Danilovgrad. Odgovor na pismo Nedeljka Babića prenijeli smo integralno u na našem portalu na sledećem linku.

Povod prvog obraćanja Nedeljka Babića predsjednici opštine Danilovgrad je bio protest protiv izgradnje kolektora na lokaciji Landža, koje je udaljeno oko 300 metara od fabrike kafe, dok bi se glavni ispust nalazio nekih 100 metara iza fabrike kafe.

Reagovanje je pored predsjednice Opštine bilo dostavljeno i ostalim relevantnim adresama na državnom nivou: Predsjednicima države, parlamenta i skupštine kao i ministarstvima ekonomije, poljoprivrede i ruralnog razvoja kao i drugim relevantnim adresama.

Predsjednica je odgovorila gospodinu Nedeljku  29.07.2020. godine i njeno reagovanje smo prenijeli na sledećem linku.

Danas, 04.08.2020. Nedeljko Babić se ponovo oglasio, na reagovanje Zorice Kovačević a našoj redakciji je isto dostavljeno na uvid. Uz saglasnost gospodina Babića isto prenosimo u nastavku:

 

Društvo

Otvoren tender za Martinićki put

Nakon radova na asfaltiranju saobraćajnice i ispred Osnovne škole “Vuko Jovović” danas je Opština Danilovgrad otvorila tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju puta Pažići – Spuž -Stologlav.

“Priča o Martinićkom putu na zadovoljstvo najviše mještana tog kraja ulazi u završnu fazu.”, saopštio je na zvaničnoj Facebook stranici predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar grgurović.

Obezbeđivanje sredstava za eksproprijaciju bez dodatnog zaduživanja u iznosu od 240.000 eura, izrada novog projekta, revizija, raskid ugovora sa Gradnjom promet, obezbjeđivanje 5.9 miliona za radove iz Kapitalnog budžeta države, danas su zaokruženi otvaranjem tendera za izvodjaca radova na putu, naveo je predsjednik Opštine na Facebook-u.

Novim projektom, duzine 8.6km, predviđen je trotoar sa jedne strane, u dijelu puta GUR Spuž, trotoar će biti sa obje strane puta. Takođe su predviđena autobuska stajališta.

Podloga će u određenim djelovima puta u potpunosti morati biti izmijenjena zbog močvarnih karakteristika zemljišta, navodi se dalje u objavi i podjseća da će vrijednost radova prema revidovanom Glavnom projektu iznosi 5.741.400 € i obuhvata: saobraćaj, hidrotehniku, konstrukciju, signalizaciju i uz to elaborat zaštite od požara.

Novčana sredstva potrebna za realizaciju projekta u vrijednosti od 5,9 miliona eura za izvođenje radova i licencirani nadzor su obezbijeđeni amandmanom na tehnički rebalans budžeta koji je pisao naš poslanik i sugrađanin Darko Dragović. Amandman je usvojen od strane parlamentarne većine.

Na ovaj način smo uspjeli da zajedničkim djelovanjem obezbijedimo poslednji i najvazniji uslov neophodan za otvaranje tendera za izbor izvođača, naveo je Grgurović na Facebook-u i istakao da upućuje zahvalnost porodici Kalezić i firmi Gradnja promet na sporazumnom raskidu ugovora sa Upravom javnih radova. U slučaju da ugovor nije bio raskinut, došlo bi do dugih sudskih sporova koji bi neminovno prolongirali otvaranje tendera za izvodjača radova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

U petak dobrovoljna akcija davanja krvi

Giving blood

Klub Dobrovoljnih davalaca krvi Danilovgrad u saradnji sa Crvenim krstom Danilovgrad, povodom Dana Opštine Danilovgrad, Nedelje Crvenog krsta i povodom 15 godina od osnivanja kluba, organizuje tradicionalnu akciju davanja krvi koja će se održati u petak, 8. decembra 2023. godine (petak), u prostorijama Centra za kulturu Danilovgrad.

Prijem gostiju i davanje krvi od 08 – 14h nakon čega će u Hotelu Zeta biti organizovao svečani ručak i dodjela zahvalnica.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije