Volim Danilovgrad na Forumu kreativnih industrija

Volim Danilovgrad na “Forumu kreativnih industrija” U Ljubljani

Slovensko Ministarstvo spoljnih poslova i Unija za Mediteran, je uputila poziv NVO “Rural – Urban”za učešće  na drugom “Kreativnom forumu Ljubljana 2019”,  koji će se u Ljubljani održati od 12. do 15. novembra 2019.

Forum će okupiti oko 150 kreativnih preduzetnika , kreativnih centara, aktera civilnog društva i kreatora politike iz 20 zemalja, kako bi postavili osnovu za zajedničko djelovanje.

Sa tradicionalnim fokusom na južni Mediteran i zapadni Balkan, ovogodišnji Forum će se pozabaviti stvaranjem mehanizma podrške za podsticanje kreativne ekonomije.

Pod naslovom Creative Capital United, to je poziv da ujedinimo naše snage – regionalno i sektoralno, od obrazovanja do ekonomije i donošenja politika. – navodi se u pozivnici.

Predstavnici NVO “Rural Urban” pozivnicu su dobili zbog važnog doprinosa razvoju kreativnog sektora u Crnoj Gori.

Portal Volim Danilovgrad je jedan od servisa unutar NVO “Rural Urban” pod kojom još djeluju i Kukica – Regionalni Marketplace rukotvorina i umjetnina, DG NET – Eko-turistički servis kao i registar radnih vremena “Radno Vrijeme”

Neki od partnera NVO “Rural Urban” su i Glas Zabjela, Putokaz i Kamp Pod Ostrog

Za Forum u Ljubljani je kreirana grupa mladih kreativnih preduzetnika, kako bi se olakšalo vršnjačko učenje i stvorila regionalna zajednica koja bi sarađivala i van Foruma.

Koncept Foruma kao i nacrt agende dostupni su na veb stranici: creativeforum  dok se Forum može pratiti i na Facebooku.

Ispred NVO “Rural Urban”, Forumu će prisustvovati Milan Mijajlović

Takođe pogledajte

U subotu Svetosimeonska litija, predvodi je Mitropolit kijevski

Mitropolija crnogorsko primorska, u subotu, 29. februara, organizuje svečanu proslavu Svetog Simeona Mirotočivog u Podgorici. …

Korona virus: Moguće lokacije za karantin, Danilovgrad na listi

Osobe koje su doputovale iz područja zahvaćenim koronavirusom su pod nadzorom i njima se savjetuje …

Оставите одговор

%d bloggers like this: