Naslovna - Kultura - Kuliranje - Yahoo! – U napadu na Yahoo ukradene su lozinke svih email korisnika
Yahoo! – U napadu na Yahoo ukradene su lozinke svih email korisnika

Yahoo! – U napadu na Yahoo ukradene su lozinke svih email korisnika

Yahoo! je, kao uostalom i mnoge druge kompanije, prošao put od vladara interneta i sinonima za sve što je internet predstavljao do posrnulog diva čije su šanse za oporavak procijenjene kao minimalne. Posljednjih godinu, dvije, Yahoo! se uglavnom spominje ili kao predmet finansijskih egzibicija na tržištu, kompanija koja bezuspješno traži svjetlo na kraju tunela ili kao sigurnosno jedna od najranjivijih tačaka na webu. Nije nikakva tajna da je Yahoo! bio predmetom sigurnosnih propusta koji su dobili status nekih od najvećih ikada na webu.

Međutim, nakon što je Oath, u čijem je vlasništvu danas Yahoo!, a sve je u vlasništvu Verizona, objavio najnoviji izvještaj stvari su daleko gore nego što se to do sada činilo, iako je sve bilo ionako ekstremno loše. Naime, znalo se da je Yahoo! tokom 2013 godine pretrpio žestok napad koji završio curenjem korisničkih podataka, do sada se spekulisalo brojkom od milijardu korisničkih naloga, što je samo po sebi – zastrašujuće. No, stvari su još daleko gore, otkriva najnoviji izvještaj, koje će sasvim sigurno otvoriti neka nova pitanja kada je u fokusu (ne)sigurnost Yahoo! korisničkih naloga.

U vrijeme spomenutog napada iz Avgusta 2013., navodi se u izvještaju, bili su kompromitovani – apsolutno svi korisnički nalozi na Yahoo! serverima!
Prevedeno u brojke, radi se o nevjerovatnih tri milijarde korisničkih naloga, koliko ih je tada bilo aktivno na Yahoo! infrastrukturi. Ako kojim slučajem imate Yahoo! korisnički račun, ako ste ga imali tada, a niste promijenili lozinku, krajnje je vrijeme da to učinite, iako je Yahoo! uporno ponavljao kako nisu ukradene lozinke i ostali podaci, malo je teže povjerovati u to.

 

Balkanandroid

Takođe pogledajte

Šta je ISTINA o ŽIVOM PIJESKU?!

Ova opasnost se prvi put pojavila u standardnom holivudskom scenariju: bespomoćna žrtva zakorači na tlo …

KONKURS: XX CRNOGORSKI FESTIVAL HUMORA, SATIRE I KARIKATURE

Оставите одговор

%d bloggers like this: